2024. május 2. - Zsigmond

Víziladba sakkozgatás

A vízilabda Eb városában a férfiválogatott spanyolok elleni, kedd este 9 órára kiírt csoportzáró mérkőzése előtt a magyarok házatáján kis túlzással mindenki osztott-szorzott, esélyt latolgatott, mivel a montenegróiaktól elszenvedett, "nem kalkulált" veres
2008. július 8. kedd 18:53 - Hírextra
A hatosban tudniillik biztos első le(hete)tt volna a gárda, ha három győzelem után a negyedik meccsén is nyer, csakhogy a legfiatalabb délszláv ország nemzeti pólós alakulata keresztülhúzta a magyar számításokat 10-9-es győzelmével.

 Miáltal egyszerre három, egyformán 9 pontos csapata is lett a szextettnek, ráadásul az utolsó csoportkör "előrejelzése" a zárásra is hármas holtversenyt ígért abból a feltételezésből kiindulva, hogy Montenegró megveri Szlovákiát (ez 13-4-re már kedd délelőtt meg is történt), este Horvátország legyűri Görögországot, Magyarország pedig Spanyolországot.

 Három 12 pontos csapat esetén - kizárva azt mint teljesen valószínűtlent, hogy a horvátok kiütéssel, vagyis legalább kilenc góllal múlják felül a helléneket - jobb gólkülönbségének köszönhetően a magyar válogatott elsőségével zárulnának az A csoport küzdelmei.

E kalkuláció szerint a Kemény-legénység már egygólos győzelemmel is elődöntős, viszont ha döntetlenre végez a spanyolokkal, csak harmadik, s a másik csoport másodikjával keresztbejátszik a négy közé jutásért, ha pedig kikap az Eb-házigazdák együttesétől, akkor csoportnegyedikként már csak a 7-10. pozícióért meccselhet a folytatásban.

Szóval vagy első, vagy harmadik, vagy negyedik hely - így áll a helyzet "férfivonalon" a 21 órai ütközet előtt. Ám ezzel az utolsó eshetőséggel - kedd délután - valahogy senki sem kívánt foglalkozni a magyar táborban...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását