2024. május 3. - Tímea, Irma

Sinkó-díj katolikus újságíróknak

Két és fél hónapon át tehetnek javaslatot a pályakezdő, a katolikus értékrendet képviselő újságírókat elismerő Sinkó Ferenc-díj idei kitüntetettjére a szerkesztőségek - tájékoztatta az elismerést alapító Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (Makúsz) az M
2008. július 8. kedd 08:46 - Hírextra
Közleményük szerint a két éve alapított díj alapítóinak célja "a katolikus értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítése" volt az írott és elektronikus sajtóban.
A kitüntetett olyan újságíró lehet, aki országos, regionális, kisközösségi rádió, televízió, illetve írott médium vagy internetes lap munkatársa, "s munkásságával tanúbizonyságot tett a keresztény értékrend követéséről és azt szakmailag igényesen képviseli a tájékoztatásban".

Tudatták: a szerkesztőségek szeptember 22-ig tehetnek javaslatot egy, 30 évesnél fiatalabb munkatársuk díjazására.

Sinkó Ferenc író, újságíró írásai a harmincas évektől jelentek meg a csehszlovákiai magyar lapokban, majd a Kassán és Rozsnyón megjelenő Új Élet szerkesztője volt. Budapestre kerülve, a világháború végéig a Magyarország című lapnál dolgozott. 1946-tól a Szív, majd 1947 után az Új Ember szerkesztője volt. Tanulmányai,

elbeszélései, cseh és lengyel fordításai a Vigiliában jelentek meg. Katolikus szellemű elbeszélő volt, témáit többnyire az Ipoly mentén élők életéből vette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását