2024. április 19. - Emma

Fogyasztóvédelmi együttműködés

Magyar-román fogyasztóvédelmi együttműködésről írtak alá megállapodást hétfőn a Heves megyei Poroszlón.
2008. július 7. hétfő 14:53 - Hírextra
A már korábban, román oldalról megyei szinten működő együttműködés megújítását az tette szükségessé, hogy Romániában is regionálissá vált a fogyasztóvédelmi igazgatás.

Most az új kontraktust a szatmárnémeti központú regionális hatósággal kötötte meg az észak-magyarországi, és az észak-alföldi fogyasztóvédelmi hatóság.

Pintér István, az egri központú Észak-magyarországi Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője elmondta: a dokumentum szerint a közös ellenőrzéseken túl folyamatosan áttekintik a két ország fogyasztóvédelmi jogszabályait és kölcsönösen tájékoztatják egymást a törvényi változásokról.

Ugyanez vonatkozik a piac-felügyeleti rendszer és a veszélyes anyagok ellenőrzésének jogi hátterére is. A kétnapos tanácskozás keretében, négy munkacsoportban máris közös ellenőrzéseket végeznek a Tisza-tó menti vendéglátóhelyeken a magyar és a román fogyasztóvédők - mondta Pintér István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását