2024. május 3. - Tímea, Irma

Kerti székben repült

Százötven darab, héliummal töltött léggömb, egy kerti szék és egy légfegyver: csak ennyire volt szüksége egy amerikai benzinkutasnak, hogy több mint háromszáz kilométert tegyen meg a levegőben.
2008. július 6. vasárnap 09:48 - Hírextra

A 48 éves Kent Couch a székhez erősített nagy méretű színes léggömbök segítségével emelkedett a magasba, és mintegy kétszáz mérföldet (322 kilométer) tett meg az oregoni sivatag felett kilenc óra alatt, majd biztonságban földet ért egy idahói mezőn. A légfegyverre a leereszkedéshez volt szüksége: ha csökkenteni akarta a repülési magasságot, golyót eresztett egy-egy léggömbbe.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Couch ilyen rendhagyó légi utazást tett. Első próbálkozása 2006-ban még ejtőernyős kényszerleszállással végződött. Másodjára, 2007-ben már több sikerrel járt, és 193 mérföldet tett meg hat óra alatt, de a biztonság kedvéért idei útjára is vitt magával ejtőernyőt.
A "repülő szék" ötletét egy teherautó-sofőrtől, Larry Walterstől kölcsönözte, aki 1982-ben szintén a székéhez kötözött léggömbök segítségével repült át Los Angeles felett. Walterst annak idején valóságos népi hőssé avatta teljesítménye, de 1500 dollár bírságot kellett fizetnie a légi közlekedés szabályainak megsértése miatt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását