2024. április 29. - Péter

Ellenállt a francia csapat

A várakozásnak megfelelően győzött, de nem a várt nagy különbséggel a magyar női vízilabda-válogatott a franciák legjobbjai ellen a spanyolországi Eb második csoportkörében.
2008. július 6. vasárnap 21:37 - Hírextra

eredmény, nők, B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Franciaország 10-5 (3-1, 3-1, 2-3, 2-0)
----------------------------------------------------
a góldobók: Pelle 3, Stieber, Györe 2-2, Bujka, Drávucz, Primász 1-1, illetve Hernandez 3, Lefert 2

Godova Gábor együttesére egyértelműen a legkönnyebb mérkőzés várt vasárnap délután, az ugyanis már az Eb előtt kiderült, hogy nincs hasonló tudásszinten a két gárda, amikor a felek megmérkőztek a margitszigeti Széchy uszodában, a Mol Kupa keretében a múlt hónap végén. Az akkori 17-3-as végeredmény tudatában afféle Eb-n belüli edzőmeccset lehetett várni, ehhez képest a franciák szívósan küzdve, végig harcosan ellenállva pólóztak vasárnap.

Az "előérzetet" tehát nem igazolta a meccs, amelyen nem akartak sűrűn potyogni a magyar gólok, bár a félidei 6-2-es állásnál még úgy festett, a végére jelentősre hízhat a különbség. Ezzel szemben érthetetlenül elbizonytalanodott, helyzetek sorozatát hibázta el a Godova-csapat a franciák 1987-ben és 89-ben még Eb-bronzérmes, napjainkra azonban a kontinens elitjétől messzire került csapata ellen. Ez a tudáskülönbség azonban ezen a mérkőzésen nem érvényesült.

Godova Gábor szövetségi kapitány:
"Szétszórtan vízilabdáztunk, remélem, ez volt az itteni mélypontunk."

Stieber Mercedes csapatkapitány:
"Görcsössé váltunk, amikor nem sikerült elhúznunk, a bírók olykor érthetetlenül ítéltek, s miközben siettettük a befejezést, pontatlanná vált a játékunk. Holnap javítanunk kell, s javítani is fogunk."
A harmadik, befejező csoportmeccs ráadásul már jóval nehezebbnek és izgalmasabbnak is ígérkezik az olaszokkal szemben csupán egy góllal alulmaradó görögökkel hétfőn, 16:30 órától. Itt és ekkor dől el, hogy mit ér a taljánokkal játszott szombati 4-4-es döntetlen, vagyis válik véglegessé, hogy a B csoport négyesének három erős gárdájából melyik végez a kvartett élén, s jut be egyenesen a legjobb négy közé, illetve melyik kettő kényszerül keresztbejátszásra a másik csoport 2. és 3. helyezettjével az elődöntő még kiadó két helyéért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását