2024. május 10. - Ármin, Pálma

A címvédő kikerülhet a csapatból

A Kenyai Olimpiai Bizottság azt fontolgatja, hogy nem nevezi a pekingi játékokra a férfi 3000 m akadály címvédőjét, Ezekiel Kemboit.
2008. július 6. vasárnap 10:10 - Hírextra

szervezet elnöke, Kipchoge Keino azért fenyegette meg a kiváló atlétát, mert szerinte - illetve szakemberek egybehangzó véleménye szerint - úgy nyerte meg az idei nemzeti válogatót, hogy az akadályokat nem a szabályoknak megfelelően ugrotta át.

"Az akadályok mellett és nem felettük ugrott. Nem kockáztathatunk az olimpián, ezért figyelni fogjuk az elkövetkezendő hetekben, s amennyiben továbbra sem az előírásoknak megfelelően veszi az akadályokat, nem indulhat Pekingben" - mondta Keino.

A komoly figyelmeztetésben részesült futó ugyanakkor látszólag nem foglalkozik az elnök szavaival.
"Szabályos körülmények között nyertem, aminek nagyon örülök. Minden erőmmel az olimpiára koncentrálok, ahol meg akarom védeni a címemet" - fogalmazott.

A válogatón mögötte a világbajnok Birmin Kipruto lett a második, míg az Afrika-bajnokságon győztes Richard Mateelong a harmadik, így ők hárman vehetnek részt az ötkarikás játékokon. Amennyiben azonban Kemboit kizárják a csapatból, a helyét a negyedik Paul Kipsile Koech veszi át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását