2024. május 2. - Zsigmond

31-ből 31

A vízilabda Európa-bajnokság második játéknapján a magyar férfiválogatott könnyed, 16 gólos győzelmet aratott a szlovákok legjobbjai felett.
2008. július 5. szombat 15:39 - Hírextra
Eredmény, A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Szlovákia 19-3 (5-1, 5-1, 6-1, 3-0)

Góldobók: Madaras 4, Kiss G. 3, Biros, Benedek, Varga Dénes, Hosnyánszky 2-2, Varga T., Kásás, Molnár, Kis G. 1-1, illetve Hrosik, Nedbal, Palascak 1-1

Ha nem kezdi az Eb-t a világbajnok horvátok elleni sikerrel Kemény Dénes legénysége, akkor is abszolút esélyese lett volna a második csoportmérkőzésének, ráadásul Szlovákiát az eddigi 30 találkozóján kivétel nélkül legyűrte a magyar együttes. A málagai meccsen inkább az volt az alapkérdés, hogy az északi szomszédoknak eddig lőtt 387 gólt mennyivel növelik Benedek Tiborék, és túllépik-e a 400-as szintet.

Túllépték, ráadásul már a 3. negyedben, de addig is szinte bemutatót tartott a Kemény-csapat. Kezdte Biros Péter az első percben, biztos kézzel lezárva a megúszásából adódó helyzetet. Aztán jöttek a többiek szép sorban, Kiss Gergely büntetőjével lett 5-1, a harmadszor is eredményes, a legvégére négyig jutott Madaras Norbert révén 9-2, aztán Hosnyánszky Norbert bombája nemcsak a 13-3-as állást eredményezte, hanem a nevezetes 400. magyar gólt is egyben. A vége pedig 19-3-as, fölényes magyar siker.

Vasárnap, a csoportriválisok közül harmadikként a görögök következnek 12:30 órától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását