2024. április 29. - Péter

Új rendszerben az egerszegi felsőoktatás

Az új felsőoktatási rendszerben először indul humánszakember-képzés Zalaegerszegen: a kihelyezett tanszék létrehozását június végén fogadta el a Pécsi Tudományegyetem szenátusa - jelentette be Nemeskéri Zsolt.
2008. július 4. péntek 15:04 - Hírextra
Az andragógiai - a felnőttképzés tudománya - képzés során két szakirány közül választhatnak a hallgatók. A felnőttképzési szervező szakirányon a tanítás-tanulás teljes folyamatának tervezésére, a felnőttképzés szükségleteinek felmérésére, valamint a képzési folyamat működtetésére, értékelésére készítik fel a hallgatókat. A személyügyi szervező szakon olyan szakembereket képeznek, akik képesek a humánerőforrás-gazdálkodás fejlesztő, koordináló és irányító feladatainak ellátására.

A hat féléves, költségtérítéses andragógia szakon levelező tagozaton 20-40 fővel kezdődik meg szeptemberben az oktatás. A képzés végén a sikeres vizsgát tett hallgatók a főiskolaival egyenértékű - bachelor - fokozatú oklevelet kapnak.

Nemeskéri Zsolt elmondta: az itt megszerezhető tudás kapcsolódik a nemzeti fejlesztési tervhez. Hangsúlyozta: mára elfogadottá vált az élethosszig tartó tanulás. Aki a munkaerőpiacon helyt kíván állni, annak folyamatosan képeznie kell magát. Az andragógia szak arra készíti fel a szakembereket, hogy az életpályákhoz kapcsolódó képzéseket támogatni tudják.

Az ifjúságsegítő felsőfokú szakképzés államilag támogatott, négy féléves nappali tagozatán 30 ifjúságvédőt képeznek ki. Feladatuk lesz a helyi társadalmak, közösségek támogatása: a fiatalok képzésének, továbbképzésének, munkaerőpiacon való elhelyezkedésének segítése.

A hallgatók a Pécsi Tudományegyetemen keresztül, az augusztusi pótfelvételi eljárás keretében jelentkezhetnek a zalaegerszegi intézményekbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását