2024. április 20. - Tivadar

Gyereke született a transzszexuális férfinek

Kislánynak adott életet egy amerikai transzszexuális férfi, aki nőnek született, de később részlegesen férfivá operáltatta át magát - jelentette csütörtökön az ABC amerikai televízió.
2008. július 4. péntek 10:39 - Hírextra
A 34 éves Thomas Beatie művi megtermékenyítés révén lett terhes. A "kismama" és leánya jól vannak, a gyermek az Oregon állambeli Bend kórházában jött napvilágra természetes szüléssel - közölte a kórház illetékese.

A férfi tíz éve él házasságban egy asszonnyal, Nancyvel. A házaspár eredetileg másként tervezte a gyermeket, de minthogy Nancy műtét miatt nem szülhet, csak ez a lehetőség maradt számukra az olyannyira áhított gyermek megszületésére.

"Én leszek a lányom apja, Nancy pedig az anyja. Ez egy szabályos család" - nyilatkozott a közelmúltban Beatie. Amikor férfivá operáltatta át magát, csak a melleit távolították el, és tesztoszteron férfihormonnal kezelték, de petefészkét és méhét nem érintették. Ennek köszönhetően, bár férfinak érzi magát, képessé vált a gyermek kihordására és megszülésére. Mint hangsúlyozta, az "anyaság" nem változtatta meg identitását, továbbra is férfinak érzi magát.

A terhességhez fel kellett hagynia a nyolc éve zajló tesztoszteronterápiával, amely női ciklusát elnyomta. A terápia befejezése után négy hónappal újraindult a menstruációja, majd sikerült a teherbeesés. A lelki traumákat is nehezen viselte. Gondot okozott megfelelő orvost találni, diszkrimináció sújtotta, sőt gúnyolódtak is rajta.

Beatie-nek ez volt a második terhessége. Első ízben ráadásul hármasikrekkel volt terhes, de életveszélyes helyzetbe került, és végül elveszítette magzatait. Újabb terhessége azonban komplikációmentes volt.

Beatie nem az első transzszexuális férfi, aki terhes lett, ám ő az első, akiről fotó is megjelent, amelyen jól látható, amint a férfiküllemű, rövid szakállt viselő személy "áldott állapotban" van, s ügyét nagy terjedelemben tárgyalta a világsajtó. Mint Lisa Masterson, a Cedars-Sinai kórház szülésznője korábban elmondta, az ilyen terhességek különleges egészségi kockázatokat jelentenek. A legfontosabb, hogy egyáltalán nem szabad tesztoszteront szedni. "Ez férfi jellegzetességeket kölcsönözne a lánycsecsemőnek" - mutatott rá a szülész.

Beatie Hawai szigetén nőtt fel. Eredeti neve Tracy Lagondin. Kislányként cserkész volt, később modellként is dolgozott, sőt indult egy szépségversenyen is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását