2024. április 28. - Valéria

Graffitikiállítás

A legjobb közép- és kelet-európai graffitisek alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a 4-es metró Rákóczi téren épülő állomásának palánksorán. A kezdeményezéssel a szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a falfestés legális válfajának helye van
2008. július 4. péntek 17:30 - Hírextra
Mint a közlemény tájékoztat, a szabadtéri kiállításra az egyetlen hivatalos graffiti világverseny, a Write 4 Gold május 24-i, budapesti fordulójáról válogatták az alkotásokat. A 11 méter hosszúságú táblákon látható művek egy előre megadott, a nyárral kapcsolatos témára születtek magyar, szlovén, cseh, szerb, román és szlovák csapatok munkáiként.

A közlés szerint a világszerte öt éve megrendezett, a legtehetségesebb alkotókat felvonultató Write 4 Gold sajátos kultúrát teremtett azzal, hogy a sokak által csak vandalizmusként számon tartott graffitit legális keretek között ismertette meg és hozta közel az érdeklődőkhöz, bizonyítva, hogy a falfestés "sajátos önkifejezés, a XXI. század modern művészete", amely legálisan művelve igazi esztétikai élményt jelenthet.

A szervezők várakozása szerint a járókelőket is elgondolkodtató Rákóczi téri kiállítás 2008. december 31-ig lesz látható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását