2024. április 28. - Valéria

Speciális rohamkocsit kapott a kórház

A Kaposi Mór Oktató Kórház súlyponti szerepének betöltésében fontos előrelépésnek nevezte Repa Imre, az intézmény vezetője, hogy közel három évnyi várakozás után Székely Tamás egészségügyi miniszter csütörtökön átadta a kórháznak egy MICU (Mobil Intenzív
2008. július 3. csütörtök 21:20 - Hírextra
Sajtótájékoztatón Repa Imre hangsúlyozta, hogy az új rohamkocsi elsődleges feladata a dél-dunántúli régió intézményei közötti súlyos állapotú betegek szállítása lesz a mentőszolgálattal együttműködve, annak rohamkocsijait tehermentesítve.

Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta, hogy a MICU kocsikat 2005-ben kezdték el tesztelni. Ennek során főként a magasan képzett szakszemélyzet biztosítása okozott gondot úgy, hogy az orvosokat ne az intenzív, vagy sürgőségi betegellátásból vonják el. Ezért az új elgondolás szerint egészségügyi intézményekhez rendelve tervezik beindítani a speciális járműveket, mint ahogy arra most Kaposvárott is sor került, ahol a kórház belsős és külsős szakemberei forgórendszerben tudják biztosítani a kocsi szakszemélyzetét.

A tervek szerint az első, Budapesten beindított MICU kocsi is átkerül majd egy kórházhoz az Országos Mentőszolgálattól, továbbá a jövőben minden régió számára beszereznek egy-egy ilyen speciális járművet központi, illetve uniós forrásokból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását