2024. április 27. - Zita

Több baleset a meleg miatt

Két strandoló is rosszul lett tegnap, illetve ma délelőtt a balatoni strandokon, a nagy meleg miatt - értesült a HavariaPress. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának tapasztalatai szerint a kánikula miatt egyre gyakoribb, hogy idős, beteg strandolók
2008. július 2. szerda 15:39 - Hírextra
edden Zánka strandfürdőjén lett rosszul egy idős szívbeteg férfi, akiről az ellátás közben derült ki, hogy cukorbeteg is; a strandon szolgáló vízimentő ezért mentőkocsit hívott a helyszínre, de a férfi végül - saját felelősségére - nem került kórházba.

Szerdán reggel pedig a balatonfenyvesi szabadstrandra kellett mentőt hívni, mert itt is egy idősebb férfi lett rosszul. A mentők kiérkezéséig a VMSZ strandi vízimentője nyújtott segítséget a bajba jutott férfinek.

A fentiek miatt a vízimentők felhívják a veszélynek fokozottan kitett idősek és kisgyerekes szülők figyelmét arra, hogy a szokásosnál is óvatosabban tartózkodjanak a napon.

Magas az UV sugárzás, ezért javasolják, hogy aki teheti, a déli órákban húzódjon árnyékos helyre. Különösen ügyeljenek arra, hogy ilyenkor a megszokottnál is több folyadékot fogyasszanak.A 30 fokot is meghaladó tartós meleg is fokozott terhelést jelent a szervezetre, melyet a kisgyerekek, idősek, vagy a betegek nagyon nehezen tudnak elviselni.
Forrás: Havariapressz
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását