2022. július 1. - Tihamér, Annamária

Könnyebb lesz tájékozódni

Kárpátalján a főútvonalak mentén elhelyezett különleges eligazítótáblákkal és óriásplakátokkal reklámozzák rövidesen a régió nevezetességeit.
2008. július 2. szerda 08:22 - Hírextra
A Magyarországgal szomszédos megye határátkelőhelyein felújítják a közlekedési és útjelző táblákat, hogy megkönnyítsék a Kárpátaljára érkező külföldiek dolgát - jelentette be Oleg Havasi, az ukrajnai megye kormányzója egy, a régió fejlesztésével foglalkozó ungvári tanácskozáson. Kárpátalja az ország "névjegykártyája", ezért rendet kell tenni az utak mentén, különös tekintettel az elárusítóhelyekre, buszmegállókra és reklámhordozó óriásplakátokra - tette hozzá.

Havasi elmondta, hogy a megye főútvonalai mellett már a közeljövőben meg fognak szaporodni az olyan közérdekű reklámok, amelyek a vidék természeti, történelmi és építészeti nevezetességeit népszerűsítik, mivel a Kárpátaljára látogató turisták közül sokan nem is tudják, milyen értékek találhatók a régióban.

A kormányzó szerint az év eleje óta javult Kárpátalja köztisztasági helyzete, de - mint fogalmazott - nem csak az utak mentén kell rendet tartani, hanem a falvakban, a folyók környékén és a temetőkben is. Ez azonban nem kampányokkal, köztisztasági hónapok szervezésével, hanem a helyi hatóságok mindennapos munkájával érhető el - emlékeztetett Havasi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását