2021. április 14. - Tibor

A szerda a legszomorúbb nap

A közhiedelemmel ellentétben nem hétfő, hanem a szerda a hét legnehezebb, legszomorúbb napja - derítették ki egy kutatás során a Sydneyi Egyetem tudósai, akik stílusosan szerdán hozták nyilvánosságra felfedezésüket.
2008. július 2. szerda 17:39 - Hírextra
A Sydneyi Egyetem pszichológusai közel 200 személyt faggattak ki e hangulatvizsgálat során - olvasható az Ananova című angol nyelvű honlapon.

A felmérés első fázisában, amikor az önkénteseket arról kérdezték, hogy a hét mely napját utálják a legjobban, a vizsgálat alanyai kapásból rávágták, hogy a hétfőt, de különösen a hét első napjának a reggelét. A legboldogabbnak viszont péntek este és szombat reggel vélték érezni magukat, amikor még előttük van az egész hétvége.

A második szakaszban a pszichológusok további 350 embert vontak be a vizsgálatokba, akiket a hét minden egyes napjáról kifaggattak. Mint kiderült, a hét különböző napjai között tulajdonképpen semmilyen különbség sincs.

A hétfő sem oly szörnyű, és a beköszöntő hétvége sem okoz felhőtlen örömöt. Az emberekben él ugyan a sztereotípia, hogy boldognak kell lenni a víkendezés küszöbén, ám a vizsgálat alanyai becsületesen bevallották, hogy semmi ilyesmit nem éreznek.

Az egyetlen kivételt a szerda képezte: a hét közepe bizonyult a legnyomasztóbbnak, hiszen ilyenkor az emberek előtt az elvégzendő feladatok tornyosulnak, a hétvége pedig, amelynek végül is nem örülnek, még "beláthatatlan" messzeségben van.

A vizsgálatot irányító Charles Areni professzor szerint a hét napjaihoz kötődő sztereotípiák, mint amilyen a hétfő reggeli szomorúság, vagy a "hál,istennek péntek van" javarészt puszta képzelgések.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását