2024. április 23. - Béla

Picasso kiállítás Hódmezővásárhelyen!

Pablo Picasso kerámiáiból, linómetszeteiből és a világhírű spanyol művész vallaurisi munkásságát megörökítő fotográfiákból nyílik kiállítás ősszel a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában - tájékoztatta Nagy Imre, a Tornyai-múzeum igazgatója az MTI-t.
2008. július 1. kedd 09:19 - Hírextra
A Vásárhelyi Őszi Hetek októberi programjába illeszkedő tárlat anyaga Hódmezővásárhely testvérvárosából, a dél-franciaországi Vallaurisból érkezik - mondta a művészettörténész.

A Picasso-múzeum kölcsönözte kollekció huszonkét kerámiából, kilenc linómetszetből, valamint tizenhét, a művész vallaurisi munkásságát megörökítő fotográfiából áll. A tárlat anyaga az igazgató reményei szerint még bővül néhány, a Szépművészeti Múzeum és a Ludwig Múzeum gyűjteményében található Picasso-alkotással is.

A művészettörténész elmondta, hogy Pablo Picasso 1954-től hosszú éveket töltött a dél-franciaországi Vallaurisban, ez az időszak életének egyik legtermékenyebb szakasza volt. Itt a Ramie házaspár támogatásával - akiknek műhelyét is használhatta - kerámiatervezéssel és -festéssel is foglalkozott.

A művész formabontó módon nyúlt a kerámiához, olyan plasztikai megoldásokat alkalmazott, melyeket előtte még senki - hangsúlyozta Nagy Imre.

Mint mondta, a Hódmezővásárhelyen bemutatandó kerámiák három tematikus csoportba sorolhatók: bikaviadalokkal, az emberi arccal és állatábrázolásokkal kapcsolatos munkák lesznek láthatók az Alföldi Galériában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását