2024. április 25. - Márk

Mennyibe kerül a kormányzati negyed?

A Fidesz követeli, hogy a hozzák nyilvánosságra valamennyi, a kormányzati negyeddel kapcsolatos szerződést, és azt, hogy mire fordították ezt a pénzt - mondta Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. június 30. hétfő 15:15 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc kormánya tízmilliárd forintot költött az adófizetők pénzéből a nagy semmire - fogalmazott a politikus.

A Fidesz helyettes szóvivője szerint, amikor a kormányzati negyedről beszéltek, vagy valamit tettek annak kapcsán, akkor a kormány a "nagy közpénzlenyúlást" valósította meg. A képviselő közölte, hogy miután néhány hónapja leállították a kormányzati negyeddel kapcsolatos beruházást, az azt követő hetekben és hónapokban még 100 milliós nagyságrendben költöttetek a soha meg nem valósuló projektre. Cser-Palkovics emlékeztetett rá: kormányhatározatban rögzítették , hogy június 30-ig el kell számolni a beruházás költségeivel. Mint mondta, már elérkezett ez a dátum, de még nem látják az elszámolást, az viszont látszik, hogy Gyurcsány Ferenc volt üzleti partnerei, illetve az MSZP és az SZDSZ holdudvarába tartozó személyek kaptak 10-100 millió forintos megbízatásokat.

A költségeket tételesen sorolva, Cser-Palkovics András azt mondta: 8,5 milliárd forintból vásárolták meg a telket, 533 millió forintot költöttek szakértői és ügyvédi díjakra, 100 milliót pedig személyi kiadásokra, és még idén is körülbelül 300 millió forint szerződéses pénzt fizettek ki.

Arra az újságírói felvetésre, hogy a kormányhatározat szerint június 30-ig az elszámolást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek kell megküldeni, azt válaszolta: a nyilvánosságot nem kell, hogy érdekelje, milyen belső munkarend szerint számol el a kormány. Hozzátette, hogy nagyon sok költség nem fog megtérülni, mert például számos olyan szerződést készítettek, amit másra nem lehet felhasználni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását