2024. március 29. - Auguszta

Hall szerint dopping állhat a csúcsok hátterében

Az amerikai úszók két világcsúcsot is hozó olimpiai válogatóversenyének első napján az ötkarikás aranyérmes Gary Hall Jr. doppingváddal állt elő, bár konkrétumokkal nem szolgált.
2008. június 30. hétfő 12:05 - Hírextra

Az 50 m-es férfi gyors amerikai olimpiai bajnoka az omahai viadalon nyilatkozva annak a véleményének adott hangot, hogy szerinte az utóbbi idők világrekordesőjének hátterében nem a hi-tech, vagyis nem a Speedo űrtechnológiai alapon kifejlesztett csodadressze áll, hanem nagyon is a bevált régi módi, a dopping bújik meg a szupereredmények mögött.

"Nincs semmilyen bizonyítékom rá, de az az érzésem, hogy a dopping továbbra is létezik" - mondta újságíróknak a 33 éves Hall, aki amúgy megpróbálja kiharcolni a pekingi indulás jogát. Ha sikerül az első két hely egyikén végeznie, egyedi módon negyedik olimpiáján versenyezhetne 50 m gyorson.
Az omahai viadal nyitónapján Michael Phelps és Katie Hoff állított fel világcsúcsot, mindkettő a 400 m-es vegyesúszásban.

"Jómagam számítottam a rendkívüli eredményekre, s úgy fogalmaztam Omaha előtt, hogy az amerikai úszók olimpiai válogatóversenyén történelmi fordulópont következik be" - reagált a nyitónapi világcsúcsokra Kiss László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek."Hogy óriási a tülekedés, az már Cseh Laci számában, a 400 m vegyesen is megmutatkozott, ahol Phelps óriási rekorddal nyert, saját legjobbját faragva tovább, de a sokáig vele tartó Lochte 4:06.08-as ideje is elképesztő, egyfelől belül van Phelps régi világcsúcsán, másfelől saját egyéni rekordját 3 másodperccel javította meg. Ne feledjük, hogy Cseh Laci bő két héttel ezelőtti 4:07.96-os Európa-csúcsa, amelyet amúgy a régi Arena-nadrágjában úszva ért el, mégiscsak a felkészülési időszak közben, munkából született. Bízom benne, hogy a pekingi olimpiáig még tovább javul... Ami az ifjabb Gary Hall doppingügyben elhangzott véleményét illeti, én teljesen egyetértek vele, azzal együtt persze, hogy bizonyíthatatlan a dolog. Szomorú, hogy nem kimutatható szerek vannak, s okkal merülnek fel óriási kételyek a tisztaságot, a doppingmentességet illetően."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását