2024. április 25. - Márk

KDNP: újabb vagyonvesztést tervez a kormány

A Gyurcsány-kormány újabb, több milliárdos vagyonvesztést készít elő - állítja Wertán Zsolt Zoltán, a KDNP fővárosi frakciójának kéoviselője.
2008. június 29. vasárnap 15:50 - Hírextra
"Több mint 8,5 milliárd adóforint elköltése árán sikerült az MSZP-SZDSZ koalíciónak három hektár eldózerolt területhez jutnia a belvárosban.Most a Gyurcsány-kormány ennek eladására készül. Ezzel egyrészt beismerte a kormányzati-negyed kudarcát, másrészt újabb, több milliárdos vagyonvesztést készít elő.

A kormánynak nem lesz lehetősége a területre eddig elköltött milliárdokat az esetleges vásárlótól "behajtani". Ennek oka az a közel 50 milliárdos közösségi közlekedés-fejlesztés, amely jelen esetben egy irodaépület felépítésének szükséges feltétele. Már a kormányzati-negyed előkészítésekor is nagy problémát jelentett a Közlekedési Hatóság több tízmilliárdos közlekedés-fejlesztésről szóló állásfoglalása, amelyre a Kereszténydemokrata Néppárt hívta fel a figyelmet.

Az eladással, vagy áron alul tud megszabadulni a kormány az ingatlantól, vagy a közlekedés fejlesztése marad el. Ez utóbbi egész Budapest közlekedésére és lakói életminőségére katasztrofális hatással lenne.

A magántőke megjelenésével a takarékosság első szempont lesz a beruházásnál. Ez vélhetően nem az épület belső kényelmi szolgáltatásait fogja érinteni, hanem a beruházók számára másodlagos szempontként jelentkező közösségi érdekeket.

A főváros MSZP-SZDSZ-es többségű vezetése nem tud úrrá lenni a forgalom növekedésén, a légszennyezettség fokozódásán. Nincsen több parkosítható hely a belvárosban, amivel javítani lehetne a levegő minőségét, a budapestiek életkörülményeit.

Ez a terület az egyetlen, ahol egybefüggő, nagyméretű zöldövezet létrehozása lehetséges. Felszólítjuk a kormányt és Budapest vezetését, hogy tegyen felelősséggel az itt lakó és itt dolgozó emberekért, létesítsen ezen a területen közparkot a főváros és a fővárosiak érdekében! " - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását