2024. május 8. - Mihály

Tánctagozat indulhat a Miskolci Nemzeti Színházban

Önálló tánctagozat alakulhat a Miskolci Nemzeti Színházban; a teátrumot fenntartó városi önkormányzat csütörtöki, éjszakába nyúló ülésén határozott így - tájékoztatta Veres László, a városháza szóvivője az MTI-t pénteken.
2008. június 27. péntek 12:06 - Hírextra

A tánctagozat létrehozását indokolja az előkészítés alatt álló színházi törvény is, melynek koncepciója szerint a 2008-as állapotok alapján részesülnének a színházak központi támogatásban.

A tánctagozatnak köszönhetően a Miskolci Nemzeti Színház magasabb támogatást élvezne - mondta Veres László, hozzátéve: az önkormányzat már a 2008-2009-es évadra 5 millió forinttal támogatja a tagozatot.

A táncművészet műfaji sokszínűsége egyébként jellemző Miskolcra, mind a néptánc, mind a klasszikus tánc, mind a modern táncok, a társastáncok területén több évtizede működnek csoportok
a városban, több alap- és középfokú oktatási intézmény pedig nagy hagyománnyal rendelkezik a táncoktatás területén.

A Miskolci Nemzeti Színház a táncosok utánpótlására folyamatos kapcsolatot tart a helyi Szemere Bertalan Művészeti Középiskola balett-tagozatával, a tánctagozat létrejötte pedig erősítheti a művészeti oktatás színvonalát, ösztönző hatású lehet a növendékek számára.

A szóvivő közölte azt is, hogy a „Bartók+ ” Miskolci Nemzetközi Operafesztiválhoz tematikailag és koncepcionálisan is köthető egy Kortárs Táncszínházi Találkozó, amelynek létrehozásán máris gondolkodnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását