2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sokallja a tájékoztatást a Kdnp

A Fővárosi Közgyűlés 2008. június 26-i ülésén botrányos körülmények között, megismételt szavazáson, immár az ellenzék részvétele nélkül döntött a főváros 2008. évi költségvetésének módosításáról. Egyebek között 70 millió forintot csoportosítottak át egy e
2008. június 27. péntek 12:03 - Hírextra
A Fővárosi Közgyűlés 2008. június 26-i ülésén botrányos körülmények között, megismételt szavazáson, immár az ellenzék részvétele nélkül döntött a főváros 2008. évi költségvetésének módosításáról. Egyebek között 70 millió forintot csoportosítottak át egy előre meg nem határozott tartalmú lakossági tájékoztató kiadvány elkészítésére.

Az előterjesztés csak az utolsó pillanatban, helyszíni kiosztással került a képviselők elé. A vita során a javaslatot nem fogadta el a Fővárosi közgyűlés. Az utolsó napirendi pontok tárgyalásakor azonban az MSZP a napirend újbóli felvételéről szavaztatott. Az ellenzék a ciklus kezdete óta határozottan tiltakozik a városvezetés azon gyakorlata ellen, hogy addig szavaztatnak egy kérdésről, amíg többségük nem lesz, ezért az ülésről kivonult. Eközben az MSZP és az SZDSZ megszavazta a 70 milliós kommunikációs kiadást.

Az előterjesztő Ikvai-Szabó Imre nem adott értékelhető választ arra, hogy miért van szükség ilyen kiadványra, és hogy mi lesz annak a tartalma. Előterjesztése szerint a kiadvány a budapesti lakosok számára biztosítja aktuális kérdések megjelentetését, a helyi közvélemény tájékoztatását. Hogy Demszky Gábor 18 éves főpolgármestersége után miért pont most van szükség erre a kiadványra, nem derült ki. A füzetek konkrét tartalma pedig – az előterjesztő tájékoztatása szerint – majd a közbeszerzési eljáráskor lesz nyilvános.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását