2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kitömte élcsapatait Szeged

2011-ig évente összesen 150 millió forint támogatást nyújt a szegedi önkormányzat a Tisza-parti város élcsapatainak: a Pick Szeged férfi kézilabdázóinak, a Szeged-Beton VE férfi vízilabdázóinak, a Szeviép-Szeged női kosarasainak, a Démász-Szeged VE kajak-
2008. június 27. péntek 15:09 - Hírextra

Erről pénteken döntött a csongrádi megyeszékhely közgyűlése.
A szegedi önkormányzat sporttámogatási rendszere három évvel ezelőtt változott meg, azóta a város elsősorban az utánpótlás-nevelésre és a tömegsportra biztosít pénzt - mondta Botka László polgármester. Hozzátette: a város évente hozzávetőleg 1 milliárd forintot költ évente a sportra.

Az önkormányzat a profi sportegyesületek támogatásának feltételéül szabta, hogy a csapatoknak legalább három évre szóló főszponzori szerződésük legyen és az országos bajnokság legfelső osztályának élmezőnyében végezzenek. Az elmúlt esztendők tapasztalatai alapján a szponzorok évente 1 milliárd forint támogatást nyújtanak a szegedi sportegyesületeknek.

A közgyűlés által elfogadott határozat alapján 2009-ben a legnagyobb, 60 millió forintos támogatást a férfi kézilabdázók kapják, 30 millió jut a kajak-kenusoknak, 25-25 millió a vízilabdázóknak és a női kosarasoknak, s 9 millió a tekézőknek. Az egyesületek eredményes szereplés esetén összesen évi 30 millió forint eredményességi jutalmat is kaphatnak az önkormányzattól. A támogatás összegét a következő években az önkormányzat az infláció arányában növeli.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását