2024. április 26. - Ervin

Egyet fizet, tizenegyet kap!

A hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában - az Egyet fizet, tizenegyet kap! című tárlaton - is láthatók vasárnaptól Szabó Klára Petra fiatalok öltözködési szokásait megörökítő festményei, melyeket eddig az alkotó divatblogján ismerhetett meg a közönség.
2008. június 27. péntek 14:09 - Hírextra

A fiatal hódmezővásárhelyi művész az MTI-nek elmondta, a festménysorozat készítését többek között az egyre népszerűbb, s ma már Magyarországon is szerkesztett divatblogok inspirálták. Ezeknek az internetes "naplóknak" a készítői járókelőket fényképeznek le, s kikérdezik őket, hol vásárolták ruházatukat.

Szabó Klára Petra saját divatblogját, melyet tavaly októberben indított el, egy korábbi, barátait és családtagjait ábrázoló zsánersorozata folytatásának tekinti. Akvarell technikával és ecsetfilccel készített képeivel dokumentálni kívánja a fiatalok öltözködési szokásait, hogy ez által adja vissza e szubkultúra hangulatát.

A fiatal művész alkotásait elsősorban az interneten publikálja, eddig 43 kép készült el, de a sorozatot százdarabosra szeretné bővíteni. Olyan embereket fest le, akik megjelenése izgalmas. Nem törekszik a látvány pontos visszaadására, inkább hangulatukat, személyiségüket próbálja megragadni.

Szabó Klára Petra először lefényképezi modelljeit, majd a fotó alapján festi meg a képeket. Egyszerre több művön is dolgozik, így általában hetente frissül a blog. Az alkotó megkérdezi modelljeit, mit viselnek, hol vásárolták ruháikat, fűződik-e hozzájuk valamilyen személyes történet.

A legtöbb megfestett fiatalt Sopronban kapta lencsevégre - ott tanul formatervezést a Nyugat-magyarországi Egyetemen - de volt olyan, akit Lengyelországban, másokat Kínában örökített meg.

Tervei szerint jövő tavaszra fejezi be a sorozatot, s a képek akkor újra a kiállítóterembe kerülnek. 

(Kép: artstyle.blog.hu)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását