2024. június 15. - Jolán, Vid

Az Európa Tanács az újszülöttekért

Az újszülöttek elhagyása ellen emelte fel szavát pénteken Strasbourgban elfogadott határozatában az Európa Tanács parlamenti közgyűlése.
2008. június 27. péntek 18:39 - Hírextra
A Michael Hancock brit képviselő által készített jelentés, amelyet a közgyűlés megszavazott, felhívja a figyelmet arra, hogy az újszülöttek elhagyása összefüggésben áll az örökbefogási gyakorlattal, márpedig az örökbefogadás manapság globális üzletággá nőtte ki magát, hiszen nyugaton nagyon kevés az örökbe fogadható gyermek. A kétségbeejtő helyzetbe került anyák gyakran tájékozatlanok saját jogaikat, illetve lehetőségeiket illetően, és inkább megszabadulnak újszülöttjüktől, és gyerekkereskedőkre bízzák őket.

A határozattá emelt jelentés számos intézkedést javasol az újszülöttek védelme érdekében. Ezek egyike abból indul ki, hogy az utcára - adott esetben kukába - kitett csecsemő sorsánál minden lehetőség jobb, ezért az államoknak megfelelő befogadó helyeket kellene létesíteniük.

Hancock a jelentésről folytatott vitában rámutatott arra, hogy Németországban, Svájcban, Ausztriában, Magyarországon, Szlovákiában, valamint Belgiumban már létesítettek olyan - kórházakhoz kapcsolódó - helyeket, ahol az anyák kilétük felfedése nélkül leadhatják újszülöttjüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását