2024. április 25. - Márk

Megyeri Zsófi kiállítás nyílt

Megyeri Zsófi ifjú magyar képzőművész Kincseim című tárlata nagy érdeklődés mellett nyílt meg a londoni Magyar Kulturális Központban kedd este.
2008. június 25. szerda 16:25 - Hírextra
A művész Kemamának, nagyanyja testvérének ajánlotta a kiállítást, ugyanis Kemama Londonban élte le fél életét és ez nagy hatással volt Megyeri Zsófira. Az ifjú alkotó néhány évvel ezelőtt maga is Londonba költözött.

Képeire inspirálóan hatott a magyar népművészet, a magyar, az erdélyi és a Magyarországgal szomszédos régiók legendái. Kollázsainak anyagát, kavicsot, gombot, kagylót, színes anyagdarabokat maga gyűjti és dolgozza képpé.

Takács Ildikó Katalin intézetigazgató beszédében azt emelte ki, hogy ez a kiállítás része annak az intézeti törekvésnek, hogy folyamatosan bemutassák a Nagy-Britanniában élő fiatal magyar művészek munkásságát - olvasható az intézetnek az MTI-hez elküldött közleményében.

Megyeri Zsófi az Iparművészeti Főiskolán szerzett diplomát, majd 2003-ban Londonban a Camberwell College-ban illusztráció technikákat tanult. Jelenleg a londoni Kite Art Studio asszisztens tanára. Az elmúlt egy évben kezdett olajfestéket használni, korábban grafikusként, illusztrátorként dolgozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását