2024. április 29. - Péter

Képes lesz az egyedüli kormányzásra az MSZP

Egész nyáron tanácskoznak az Magyar Szocialista Párt vezető testületei, valamint a parlamenti képviselőcsoport. A szocialisták frakcióigazgatója azt mondta, szeretnék megmutatni a választóiknak, hogy ősztől egyedül is tudnak kormányozni. Tóbiás József az
2008. június 24. kedd 10:30 - Hírextra
Tavaly nyáron is tartott regionális frakcióértekezleteket a MSZP, és idén is sor kerül ilyen tanácskozásokra. Ennek oka elsősorban az, hogy a kisebbségben maradt szocialisták az őszi ülésszak kezdetére elő tudjanak készíteni több fontos törvényjavaslatot, többek között a költségvetési törvényt és az adózásról szóló jogszabályok módosítását - mondta az InfoRádiónak a párt frakcióigazgatója.

Tóbiás József közölte: nem tapasztalt a frakción és az elnökségen belül olyan jeleket, hogy annak tagjai már nem látnák szívesen Gyurcsány Ferencet a pártelnöki pozícióban. A frakció számára az a fontos, hogy a választói számára világossá tegye: ősztől is képes kormányozni - jelentette ki a politikus.

Nem az a lényeg, hogy ki áll a kormány élén, hanem, hogy a kabinet és a párt olyan programot adjon, amelynek támogatásához más parlamenti pártokat is képes megnyerni - jegyezte meg Tóbiás József.

Pénteken ismét Dobogókőn tanácskoznak majd az MSZP-sek, szombaton pedig az országos választmány ülésezik. A következőkben két-, háromhetente frakcióülések lesznek az egészségügy, az oktatás, a polgári törvénykönyv, az adó és a költségvetés kapcsán - vázolta fel a menetrendet a párt frakcióigazgatója.

Tóbiás József hozzátette: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem lesz ott minden megbeszélésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását