2024. április 19. - Emma

Több víz - egészségesebb élet

Elegendő folyadék fogyasztásával javítható a hajlott korúak egészségi állapota - bizonyította be egy brit idősotthon, ahol vízklubot alapítottak.
2008. június 23. hétfő 17:38 - Hírextra

A Suffolk grófságban lévő The Martins ápolási otthon tavaly nyáron vízhűtőket szerzett be, s a személyzet minden idős embert arra biztatott, hogy naponta 8-10 pohár vizet igyon meg - olvasható a BBC honlapján.


Wendy Tomlinson ápolónő, amikor tavaly átvette az otthon irányítását, tisztában volt azzal, hogy milyen fontos a törékeny egészségi állapotú időseknél a megfelelő folyadék-utánpótlás, ám még így is meglepődött az eredményeken.


A vízkúra révén ugyanis kevesebb lett a lázas megbetegedések száma, s emiatt ritkábban kellett orvost hívni az otthon lakóihoz. Az idős emberek jobban aludtak, kevesebb hashajtót használtak. Ritkábbá váltak a húgyúti fertőzések is, ahogy ritkábban voltak nyugtalanok a dementiában szenvedő betegek.


Ami az idősek közérzetét illeti, a 88 éves Jean Lavender, akinek tavaly nehezére esett akár néhány lépést is megtenni, most gyakorlatilag naponta sétál és 20 évvel fiatalabbnak érzi magát, éberebb, fittebb és vidámabb, mint korábban.


Greengross bárónő, a lordok házának tagja szerint míg sok szó esik az idősek alultápláltságáról, mindenki elfeledkezik folyadékszükségleteikről, ami pedig kihat a hajlott korúak egészségi állapotára. Meggyőződése szerint keményebb szabályozást kell bevezetni a brit ápolási otthonokban a célból, hogy a személyzet gondoskodjon a lakók vízivásáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását