2024. május 17. - Paszkál

Végeláthatatlan örömünnep

Az orosz labdarúgó-válogatott hollandok felett aratott Eb-negyeddöntős győzelme nyomán minden eddigi mértéket felülmúló örömünnep tört ki Moszkvában és az ország számos más városában szombaton éjszaka.
2008. június 22. vasárnap 13:52 - Hírextra

Az emberek és a mindenhonnan érkező autók elözönlötték a moszkvai belváros utcáit, amelyeket végül le kellett zárni, mivel az ünneplés főleg az úttesteken zajlott: a központban mintegy félmillió ember ünnepelt a nagyon türelmesen szemlélődő rendőrség adatai szerint.

Boldog-boldogtalan összeölelkezett, összecsókolózott, az autók tetején is táncoltak, s az autósok is kiszálltak időnként, hogy a gyalogosokkal együtt ünnepeljenek.

A várost elborították az orosz nemzeti zászlók, az emberek pezsgősüvegek dugóival lövöldöztek, tűzijátékokat rendeztek, petárdákat robbantottak, az orosz slágerek mellett a himnuszt énekelték mindenhol.

A Tverszkaja - egykori Gorkij - utca több pontján spontán utcabálok alakultak ki, ahol gyerekektől az idősekig minden korosztály képviselői ropták a táncot, a Puskin-téren pedig nekiálltak egy focimeccset lejátszani.

Ezúttal azonban már nem csak a belvárosban ünnepeltek, mint a legutóbbi győzelemnél, hanem a város minden pontján hallatszott a dudálás, a diadalittas kiabálás és éneklés, s a külső kerületekben is rendeztek komoly magán-tűzijátékokat.

Az utolsó mérhetetlenül boldog és halálosan kifáradt szurkolók csak reggel hét óra körül hagyták el a város utcáit, amelyeket ekkor kezelésbe vett a köztisztasági hivatal.

Hasonló örömünnepeket rendeztek a szurkolók más nagyvárosokban is, így Szentpéterváron, Omszkban és a Don menti Rosztovban.

Hírügynökségi jelentések szerint a szurkolók a hagyományos fociindulók szövegét már át is költötték, hogy megénekeljék a hollandok feletti - hosszabbításban kiharcolt 3-1-es - győzelmet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását