2024. április 28. - Valéria

Az MSZP tisztázna

Az adófizetőknek joguk van tudni, hogy az adóforintjaikból kiket támogatnak fideszes vezetésű önkormányzatok egészségügyi intézményeken keresztül, ezért az MSZP felszólítja a fideszes vezetésű önkormányzatokat, hozzák nyilvánosságra a Diagnosztikum Zrt.-v
2008. június 22. vasárnap 17:38 - Hírextra
"A minap nyilvánosságra került ötmilliárdos gyanús diagnosztikai mutyi után bebizonyosodott, hogy az egészségügy igenis üzlet a Fidesz számára, csak az a lényeg, hogy hozzájuk közel álló cégekhez kerüljenek a közpénzek" - fogalmazott a szocialista politikus.

Török Zsolt elmondta: Kékessy Dezső neve nem először szerepel Orbán Viktor és üzleti ügye kapcsán, hiszen ő volt az, aki "cégein keresztül megvásárolta jóval a piaci ár többszöröséért Orbán Viktor V. kerületi lakását, és ő volt az, akit Orbán Viktor személyes kérésére neveztek ki Magyarország párizsi nagykövetének".

A kormánypárti politikus szerint a fideszes megyei vagy városi önkormányzati egészségügyi intézmények úgy írtak ki diagnosztikai pályázatokat, hogy azokat kizárólag a Diagnosztikum Zrt. által forgalmazott termékek, szolgáltatások megvásárlására lehet csak felhasználni.

"Sokan azt fogalmazzák meg, hogy a fideszes önkormányzatoknak a Fideszhez köthető Diagnosztikumhoz, illetve Kékessy Dezsőhöz, Orbán Viktor bizalmasához kell hogy megrendeléseket juttassanak el, ezért lenne a legegyértelműbb és legnyilvánvalóbb, hogy ha a fideszes önkormányzatok nyilvánosságra hoznák a Diagnosztikum Zrt.-vel, illetve Kékesi Dezső üzleti köreivel kötött szerződéseket" - mondta Török Zsolt.

A Hírszerző korábbi híre szerint mintegy ötmilliárd forint értékben nyert pályázatokat az elmúlt majdnem egy évben a fideszes vezetésű önkormányzatok által üzemeltetett vidéki kórházak laborjainak teljes vegyszerbeszerzésére a Diagnosticum Zrt., amely egyik résztulajdonosa egy négymilliárd forintos ipari kémkedés ügyben érintett kft-nek, a Diachemnek.

Sajtóhírek szerint a Diachem kft. több szálon is kötődik Fidesz-közeli üzleti körökhöz; a szálak annak az Orbán Viktor családjának tokaji vagyonszerzése ügyében felbukkant Kékessy Dezsőnek a hozzátartozóihoz vezetnek, aki az Orbán-kormány idején Magyarország párizsi nagykövete volt. A Népszabadság szerint a Diachem tulajdonosai között van a Szárnyék Kft., amelynek egyik tulajdonosa Kékessy lánya, a cégnyilvántartás szerint Ausztriában élő Catherine Kékessy, de a tulajdonosok között van az egykori nagykövet másik lánya, Kékessy Piroska Barbara, valamint Kékessy Dezső fia, Georges Sándor Kékessy is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását