2024. április 20. - Tivadar

Megsértődtek Bushra a washingtoni gazdák

Két kosárnyi amerikai spárgát kapott ajándékba George Bush elnök, aki múlt heti németországi látogatásakor magasztalta a német spárgát. A német spárga egyenesen csodálatos! – áradozott az Egyesült Államok első embere azután, hogy együtt vacsorázott
2008. június 19. csütörtök 18:10 - Hírextra
A hír bejárta az amerikai sajtót, és a legnagyobb spárgatermesztő szövetségi állam, a kanadai határ mellett fekvő északnyugati Washington két kongresszusi tagja úgy döntött, hazai spárgával örvendezteti meg az elnököt.

Nem kevesebb, mint 5 kilogramm spárgát küldött a Fehér Háznak Patty Murry demokrata szenátor és Doc Hastings republikánus képviselő. "Elnök úr, ha ízlett a német változat, biztosítjuk, hogy szeretni fogja a Washington állambelit is" - üzenték a küldeményhez csatolt levelükben. Murray külön közleményben tudatta: apja is spárgatermesztő volt, és a washingtoni a legjobb a világon.

Az Egyesült Államok spárgatermése a washingtoni Columbia-medencéből, a Yakima-völgyből és a Walla Walla körzetből származik. A 175 termesztő évente 24 ezer tonna spárgát szállít a piacra.

Bush 2006-os németországi utazásakor - amikor szintén Merkellel vacsorázott - a vaddisznósültet magasztalta az egekig. Azt nem tudni, hogy akkor kapott-e ajándékba amerikai vaddisznóhúst.

A mindenkori amerikai elnök ízlésének valóságos piacbefolyásoló hatalma van. Az idősebb Bush, a mostani apja 1989-ben, elnöksége elején például megkönnyebbülve jelentette ki, hogy a Fehér Házban már nem kell több brokkolit ennie. Elmondta, sose szerette ezt a növényt, de az anyja mindig megetette vele. A statisztikák egyértelmű tanúsága szerint nyilatkozata után visszaesett a brokkolifogyasztás az Egyesült Államokban.

A Fehér Ház hivatalosan még nem reagált a spárgaajándékra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását