2024. április 29. - Péter

Orbán megrázkódtatásokra számít

A Fidesz elnöke szerint megrázkódtatások fogják érni a világgazdaságot és benne Magyarországot is, ezért azonnal cselekedni kell. Orbán Viktor erről a Magyar Nemzet keddi számában megjelent interjújában beszélt.
2008. június 17. kedd 08:23 - Hírextra
"Akkora felhők gyülekeznek a magyar emberek feje felett, hogy azonnal cselekednünk kell. Megrázkódtatások fogják érni a világgazdaságot, és benne minket, akik ráadásul gyengék is vagyunk" - mondta Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint új világgazdasági korszak kezdődött el, amelynek egyetlen üzenete a magyar politikusok felé az, hogy "nincs idő".

A politikus szerint Magyarország mély válságban van, ezért nemzeti válságkezelő kormányt kell majd alakítani. A válságkezelés az alapja pedig csakis a közbizalom újjáépítése lehet.

Világos elszámoltatásra, az "ország tönkretételének" pontos feltárására van szükség, "és ez így is lesz" - hangsúlyozta a pártelnök.

Az Országgyűlés bármikor feloszlathatja önmagát, és akkor az államfő kiírhatja az előrehozott választásokat. A megoldás kulcsa azonban most nem a Fidesz, hanem az SZDSZ kezében van - mondta.

Orbán Viktor szerint a népszavazás után a liberális párt volt az egyetlen politikai erő, amely hajlandóságot mutatott a következtetések levonására.

A liberálisok változtattak, most kiderülhet, hogy mekkora volt ez a változás, megújul-e az SZDSZ, vagy csak átfestették a cégért, és továbbra is "az MSZP fedőnevű mutyi bt. kültagjai maradnak" - mondta Orbán Viktor.

Az ellenzéki pártelnök kiemelte: a nyugdíjasok és a gazdasági élet szereplőivel folytatott tárgyalások után a nyáron további társadalmi csoportokkal egyeztet majd a Fidesz.

Ezekből a megállapodások összessége jelenti majd a következő polgári kormány programját - hangsúlyozta a pártvezető.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. június 17. 19:00
...Elég lesz nekünk, ha te oda teszed. :P
Szifo
2008. június 17. 18:57
Orbán abban reménykedik, hogy az SzDSz a guillotine alá teszi a fejét?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását