2024. május 10. - Ármin, Pálma

Újra nyitva az órfűi strand

Újra megnyitotta kapuit pénteken a baranyai Orfű nagystrandja, melyet tavaly júliusban műszaki problémák miatt váratlanul be kellett zárni - tájékoztatta a megyei közgyűlés elnöke az MTI-t. A Baranya Megyei Önkormányzat 30 millió forintot költött a strand
2008. június 13. péntek 17:48 - Hírextra
A kereszténydemokrata politikus egyben reményét fejezte ki, hogy a fejlesztést a strandot kezelő közhasznú társaság többi tulajdonosa, Pécs és Orfű is támogatja majd.
A Pécsi-tavon kialakított nagystrand tavaly nyáron az idegenforgalmi szezon kellős közepén, július 9-én zárt be, miután szakemberek veszélyben látták biztonságos működtetését a medence alján észlelt szivárgás és a közelben feltört buzgárok miatt.
A nyolcezer négyzetméteres nagystrand medencéjét több mint harminc évvel ezelőtt alakították ki a tó belsejében. Ötletét az a fizikai törvényszerűség adta, hogy a vízzel teli medence falának ellen tart a tó hatalmas víztömege. A Pécsi-tó medrét azonban ősztől tavaszig kikotorták, s a munkálatok miatt a vízszint a szokásosnál egy méterrel alacsonyabb volt, ez okozta a problémát.
Hargitai János szólt arról is, hogy a baranyai önkormányzat 2010-re aquapark építését tervezi a strandon, és elképzelései között szerepel továbbá a helyi sporttábor átalakítása Európa-bajnokságok rendezésére is alkalmas vízi sportteleppé. A két projektre több mint 1,2 milliárd forintot szánnak, a pénz nagy részét pályázati forrásból kívánják előteremteni.
Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere azt mondta: a nagystrand újbóli megnyitásától, valamint a megyei önkormányzat beruházásaitól a vendégforgalom jelentős növekedését, s a település sportturisztikai központtá válását reméli. A nagystrandot évente mintegy 40-50 ezer fürdőző keresi fel, de korábban volt olyan év, amikor 110 ezres vendégforgalmat regisztráltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását