2024. május 6. - Ivett, Frida

Esélylatolgató: Ausztria - Lengyelország

„Az osztrák csapatban nincsenek sztárok!” — fanyalognak a hozzáértők, és szó mi szó, igazuk is van. Azonban nagyon könnyen azzá válhat bármelyik sógor, ha mondjuk, este gólt szerez a lengyeleknek, és azzal győz a haza.
2008. június 12. csütörtök 20:02 - Gedei Szilárd
A rendező országok becsületét hivatott megmenteni Ausztria, vendéglátó társuk, Svájc ugyanis már tegnap eljátszotta továbbjutási esélyét. A sógorok szövetségi kapitánya, Josef Hickersberger azonban kijelentette, hogy csak egy csatárral fognak támadni, nem akarják feladni az egyébként nem is olyan rossz védekezésüket, inkább a tutira mennek. Egy házigazdának viszont illene valamit mutatnia támadásban is, különben ritka csúnya vége lehet a hazai rendezésű kontinensviadalnak.

A lengyelek Guerreirotól szeretnének végre gólokat látni, persze akkor sem lesznek szomorúak, ha mondjuk Smolarek szállítja a találatot. Egy azonban biztos: Ausztriának muszáj gólt lőniük, különben lehúzhatják a rólót. Ennek megfelelően komoly előrenyomulást várhatunk tőlük, arra azonban vigyázniuk kell, hogy ne nyíljanak ki hátul, mert az osztrákok fő fegyvere a kontra. Kár, hogy még nem használták soha eredményesen.

Mindenesetre Borucnak is figyelnie kell a lengyel kapuban, de vélhetően Machonak több dolga lesz. Meglepő eredmény lenne a döntetlen is, bár ha az előbb említett urak jó formát mutatnak, bármi lehet. Ezt a szakemberek úgy fogalmazták meg: ne számítsunk gólfesztiválra.

De inkább felejtsük el, mit mondanak az okosak, és koncentráljunk a hangulatra. Amíg valamelyik házigazda versenyben van, addig biztos az emelkedett hangulat, de ahogy kiesik, visszaesés tapasztalható. Ez az általános szabály. Na mármost, eddig sem lehetett nagyon észrevenni néhány helyen Ausztriában és Svájcban, hogy Európa-bajnokság van, a kiesés után pedig alighanem csak a nemzeti színbe öltözött turisták fogják emlékeztetni az embert arra, hogy a futball legnagyobb idei eseménye zajlik.

Azért a stadionok meg fognak telni, mint például a ma esti meccsen, s több tízezer ember torkából fog szólni a „Nati, Nati!” buzdítás. Hátha ez erőt ad a jó osztrákoknak és láthatunk egy jó meccset!

Nézzük, kik lesznek a meccs főszereplői! A Hírextra.hu az előző forduló alapján pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek: Ausztria: 20 % döntetlen: 20 % Lengyelország: 60%

A Hírextra.hu tippje: 1-2

Akik kulcsemberek lehetnek: Pogatetz, Ivanschitz, illetve Smolarek, Guerreiro
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását