2023. december 10. - Judit

Növelhető a zöldadózás hányada

A környezetvédelmi miniszter nem támogat új adót, még zöld adóként sem, a "szennyező fizess" elvet az adórendszer egészének átalakítása során tartja érvényesíthetőnek, így érhető el szerinte, hogy az adókon belül egyre nagyobb hányadot lehessen elkönyveln
2008. június 11. szerda 08:57 - Hírextra
Szabó Imre a Népszava szerdai számában megjelent interjújában kifejti, hogy amíg a nagyobb cégeknél már presztízse van a környezettudatosságnak, a kisebb vállalkozások erre méretükből adódóan kevesebb figyelmet fordítanak. Ezért is fontos szerinte, hogy az Új Magyarország fejlesztési terv keretében uniós források nyílnak meg környezetbarát technológiák alkalmazására.

A környezetvédelmi miniszter szerint elsődleges, hogy az embert ne csak szennyezőként lássuk, hanem olyan valakiként is, akinek az egészsége védendő érték.

Úgy véli: meg kell értetni az emberekkel, hogy többet tudnak tenni az egészségükért. "Több olyan területe van az életünknek, ahol számos lehetőség adódik az emberek egészségének és környezetének a védelmére" – vallja Szabó Imre.

A tárcavezető sok tekintetben az elődje által kijelölt úton kíván haladni, a Fodor Gábor által megkezdett egyeztetéseket szeretné révbe juttatni. Az egyik legfontosabb teendőjének nevezte a Rába ügyét. Határozott fellépést ígért a verespataki tervezett aranybánya és a rábakeresztúri (heiligenkreuz-i) hulladékégető ügyében is.

Az interjúban kijelentette, hogy felpörgetik a Vásárhelyi-terv megvalósítását, arra már az idén is több pénz jut majd. Megtörténik két tározó átadása. A miniszter szeretné, a ha a tározók kialakítása segítené az öntözést és több természetes élőhely kialakítását is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását