2024. április 26. - Ervin

Művészeti fesztivál Miskolcon

Varázslatos barangolás a művészettel - ez a mottója az idei Borsodi Művészeti Fesztiválnak, amelyet nyolcadik alkalommal rendeznek meg Kazincbarcikán és környékén; idén két új helyszínnel bővül a programsorozat: Sajókaza és Berente is csatlakozott a kezde
2008. június 10. kedd 14:43 - Hírextra
Mint azt Sajó Attila főszervező a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón elmondta, a június 18-án kezdődő tizenkét napos fesztivál ideje alatt összesen tizenhárom településen szerveznek programokat. Számos kiállításra és összesen 26 koncertre várják az érdeklődőket, akik a legkülönbözőbb zenei műfajok közül válogathatnak, a komolyzenétől a blues-on át, a magyar nótáig vagy a popzenéig.

A főszervező tájékoztatása szerint a kínálat nyolcadszor is változatos, valamennyi korosztály találhat megfelelő kulturális csemegét. A helyszínek az idén is különlegesek: a térség településein kastélyokban, templomokban, tereken, az aggteleki Baradla-barlang hangversenytermében, és a lázbérci víztározó gátján rendezik meg az előadásokat.

A fesztivál "nulladik napjától" a Borsod megyei Dubicsányban - úgynevezett "mini Kapolcsként" - kiállítások, filmvetítések és egyéb kulturális érdekességek várják a vendégeket egészen az eseménysorozat végéig. A rendezvény hivatalos nyitóünnepségét jövő pénteken este tartják a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központban.

A fellépő művészek közül Sajó Attila kiemelte egyebek mellett a Moszkvai Patriarchátus Ortodox Kórusát, amely egyébként a nyitókoncertet adja, valamint a Bikini együttest, a Bojtorjánt, és Hobót. A fesztivál csaknem két hete alatt fellép a Kaláka, Horgas Eszter és Teleki Miklós, a Savaria Barokk Zenekar, valamint különleges előadásra készül a L,art Pour L,Art Társulat.

A kuriózumnak számító produkciók között említette a főszervező a Sajószentpéteren fellépő Sankofa együttest, amely ghánai népzenét játszik június 24-én. Szintén ezen a napon, a kazincbarcikai Szent Család templomban a Magyar Nemzeti Énekkar ad koncertet, de hallható lesz a fesztiválon a Besh ,O, Drom, az After Crying és a Fugato Orchestra, a Cotton Club Singers, a Benkó Dixieland Band és az R-GO is.

Sajó Attila kiemelte, hogy a Borsodi Művészeti Fesztivál a térség legrangosabb művészeti rendezvénysorozatává vált az elmúlt években. Története 2001-ben kezdődött, akkor a terület 11 települése - Kazincbarcika, Ózd, Putnok, Szendrő, Sajószentpéter, Edelény, Szilvásvárad, Aggtelek, Dédestapolcsány, Bánhorváti és Sajógalgóc - fogott össze, hogy az ott élők és a látogatók a művészetek segítségével fedezhessék fel a környék szépségeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását