2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nyilvántartás bicikliknek

Egyebek között a kerékpárlopások megakadályozása a célja a Szegedi Rendőrkapitányság és a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete kezdeményezésének: a bicikliket azonosítókkal látják el a klub szakemberei, és feljegyzik a jármű és a tulajdonos adatait is
2008. szeptember 20. szombat 14:08 - Hírextra
A szegedi kerékpár-regisztrációs program lényege a növekvő kerékpár-eltulajdonítások megelőzése, számuk visszaszorítása és a felderített esetek során megtalált kerékpárok azonosítása - tette hozzá. Cél továbbá az is, hogy a Szegeden forgalomban lévő kerékpárok nagy része nyilvántartásba kerüljön.

A program során a kerékpár-tulajdonosok önkéntesen közlik kerékpárjuk és saját maguk adatait, ezeket adatlapon rögzítik. Az adatokat a Magyar Kerékpárosklub tárolja, és ha szükség van rá, a Szegedi Rendőrkapitányság hivatalos megkeresésére azokat átadja.

A regisztrálás alkalmával a kerékpárok mindegyikére biztonsági matrica kerül.

Zélity László a felderítésekről elmondta: az utóbbi időben két csoport ellen is eljárás indult, számlájára húsz- harminc biciklilopás írható. Az ilyen esetekben is hasznos a regisztráció, mert gyakran szétszerelik az elvitt járműveket, és hiába találnák meg a rendőrök, nem tudnák, kinek kell visszaadniuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását