2024. április 19. - Emma

Három zenész, három hangszer, három ország

Nagy sikerrel adott XVII-XVIII. századi kamarazenei művekből koncertet a Triologue együttes a londoni Magyar Kulturális Központban hétfőn este.
2008. június 10. kedd 21:45 - Hírextra
A zenekart 2006-ban alapította Londonban a Royal Academy of Music három hallgatója, köztük Gáborjáni Kinga gordonkaművész, aki Budapesten diplomázott, majd posztgraduális képzésen vett rész Londonban cselló és viola da gamba szakon. Jelenleg a Sir John Eliot Gardiner vezette English Baroque Soloists zenekarban játszik.

Karin Björk a trió svéd hegedűse, aki barokk hegedű szakon képezte magát tovább Londonban. Tavaly Nagy-Britannia szinte valamennyi jelentős koncerthelyszínén fellépett, és a többi között játszott a London Handel Festivalon.

Pawel Siwczak lengyel művész csembalón és klasszikus billentyűs hangszereken játszik. Tavaly elnyerte a Musica Britannica-díjat. A zenész Varsóban diplomázott a Frederic Chopin Zeneakadémián, majd Londonban mesterdiplomát vehetett át. Londonban és Varsóban tanít - tájékoztatta a magyar intézet az MTI-t.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását