2024. május 2. - Zsigmond

Új pályázat a kórház működtetésére

Új pályázatot ír ki a Kazincbarcikai Városi Kórház hosszú távú működtetésének bérbeadására az észak-borsodi város önkormányzata - tájékoztatta az MTI-t Maros Éva, az önkormányzat szóvivője szombaton.
2008. június 7. szombat 15:15 - Hírextra

Mint mondta, az új pályázati kiírásról és az előző nyilvános pályázati eljárás indoklással történő eredménytelennek nyilvánításáról döntött pénteken, rendkívüli képviselő-testületi ülésén a kazincbarcikai önkormányzat.

Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere elmondta: nem hozható felelős döntés, ugyanis a pályázat kiírása óta eltelt időszakban tovább nőtt az egészségügyi intézmény adósságállománya, illetve számos, tisztázást igénylő adat és momentum is felvetődött. Ezért is javasolta az eseti bírálóbizottság a képviselő-testületnek, hogy nyilvánítsák eredménytelenné a pályázati eljárást, és új pályázatot írjanak ki. Hozzátette: az eseti bírálóbizottság meghallgatta a pályázókat. A három szakmai pályázó részéről is megfogalmazódott az új pályázat kiírásának az igénye a megváltozott körülmények miatt.

Az önkormányzat képviselő-testülete tavaly október 12-én döntött arról, hogy nyilvános pályázatot írnak ki az önkormányzat közfeladatát képező egészségügyi feladatok 20 évre történő átadásáról és a hozzá kapcsolódó vagyonkezelői jog átruházásáról. Az első pályázat eredménytelenné nyilvánítása után január 8-án volt az újabb pályázati határidő, ahol a Debreceni Egyetem, a Hospinvest Zrt., és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház közösen a Medcenter Egészségügyi Szolgáltató Kft.-vel adták be pályázatukat.

Hat ellenzéki képviselő márciusban helyi népszavazást kezdeményezett a kórház ügyében. A május 18-ai népszavazás azonban érvénytelen volt. A pályázók írásban nyilatkoztak arról, hogy a népszavazást követő testületi ülésig fenntartják beadott ajánlatukat.

A képviselők határozatba foglalták azt is, hogy felkérik Trencsényi Erzsébet kórházigazgatót, hogy az új pályázat kidolgozásánál működjön együtt a szakértőkkel és képviselőkkel a pontos adatszolgáltatásban. Az új pályázati kiírás tartalmáról június 30-ig dönt Kazincbarcika önkormányzata.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását