2024. április 25. - Márk

Alkoholfogyasztásban is amerikanizálódunk

Az alkohol káros hatással lehet a magzat fejlődésére - ilyen és ehhez hasonló figyelmeztetések kerülhetnek hamarosan az italosüvegekre. Az alkoholfogyasztás visszaszorításához szükséges kemény intézkedések legfőbb ösztönzője az egészségügyi világszervezet
2008. június 7. szombat 08:33 - Hírextra
Szakemberek szerint egy főre vetítve Magyarországon fogy a legtöbb szesz az unióban, s az alkoholbetegek száma pedig egymillióra tehető. Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke szerint az alkoholfogyasztás mérséklése érdekében azt is tervezik például, hogy az alkoholtartalmú italokat csak meghatározott helyeken, külön engedélyhez kötve lehessen árusítani - ezzel az intézkedéssel kitiltanák a tömény szeszt a fiatalok által látogatott szórakozóhelyekről, az önkiszolgáló boltok polcairól, a büfékből és a pályaudvarokról.

A szigorításoknak az is a része lenne, hogy huszonegy éves kor alatt nem lehetne alkoholt venni - mondta Kökény Mihály, aki szerint növelnék továbbá az alkohol jövedéki adóját, az ittas vezetők elleni keményebb fellépés jegyében pedig az is szóba került, hogy a kocsit vennék zár alá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását