2024. május 2. - Zsigmond

Monaco terjeszkedni akar

A monacói hercegség, a világ második legkisebb állama a maga alig két négyzetkilométeres területét tíz hektárral kívánja megtoldani egy tengerre épülő platformmal.
2008. június 5. csütörtök 08:40 - Hírextra
A platformot cölöpök tartanák, energia- és vízönellátó lenne. Megépítéséért öt nagy cég és nemzetközi hírű építészek versenyeznek. A verseny elbírálója maga Albert herceg lesz. Bármelyiket választja, abban biztos lehet, hogy környezetkímélő terv valósul meg. Az aspiránsok ugyanis arról ismertek, hogy példásan tiszteletben tartják a környezetet, amely iránt egyébként a herceg maga is különleges érdeklődést tanúsít - írta az El País című spanyol napilap.

Igaz, a hercegség nem ezt a képet mutatja. Monacót már vádolták azzal, hogy okozója az Alga taxifolia, közönséges nevén gyilkos alga burjánzásának a Földközi-tenger nyugati részén. Az adóparadicsom pedig vonzza mindazokat, akik nagy jövedelmekkel rendelkeznek, de saját országuk adótörvényeit ki akarják játszani. Helyszűke miatt Monaco engedélyezte az egyre magasabb épületek építését, így mára Monaco a Földközi-tenger partjának legcsúnyább helye lett. Félő, hogy a tengertől nyert 275 ezer négyzetméteres terület is az adókerülők édenkertje lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását