2024. május 11. - Ferenc

Környezetbarát szomszédok

Az osztrákok évente 3360 kilométert tesznek meg egy főre számítva "környezetbarát" módon - gyalog, kerékpáron vagy tömegközlekedési eszközzel.
2008. június 5. csütörtök 17:49 - Hírextra
Az Osztrák Közlekedési Klub (VCÖ) kiszámította, hogy így összesen 1,53 milliárd liter üzemanyagot takarítanak meg egy év alatt, ennek köszönhetően pedig 3,8 millió tonna káros széndioxid-kibocsátástól kímélik meg a klímát.

A VCÖ a környezetvédelmi világnap alkalmából tette közzé felmérését. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha a 3360 kilométert - amely hozzávetőleg megfelel a Bécs és Barcelona közötti távolságnak - valaki megszorozza Ausztria lakosainak számával, akkor az eredmény évi 30,4 milliárd kilométerre rúg.

A klub szerint azonban legalább még egyszer ennyit lehetne "személygépkocsi-mentessé" tenni, ha nagyobb hangsúlyt fektetnének a környezetbarát közlekedési módokra, elsősorban is a tömegközlekedés fejlesztésére. "Ha az ingázók autóbusszal vagy vasúton utazhatnának a munkahelyükre és vissza, azzal nemcsak egy autó árát, hanem havonta 400-500 eurós kiadást is megspórolhatnának maguknak" - mutatott rá a VCÖ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását