2024. április 26. - Ervin

Bon Jovi káoszt okozott

Több tízezren - köztük magyar rajongók százai - ragadtak a sárban a szerda esti Bon Jovi-koncert után az ausztriai Ebreichsdorfban. Az amerikai sztár fellépése több mint 50 ezer nézőt vonzott, és sok száz magyar is kilátogatott a Bécstől 30 km-re délre
2008. június 5. csütörtök 18:41 - Hírextra
A szenzációs hangulatú, látványokban bővelkedő koncertet egy nagy pusztaságon rendezték. A szervezők azonban elszámolták magukat. Úgy tervezték, kb. 7000 autóval jönnek a Bon Jovi-rajongók, azonban az esőben közel 25 ezer kocsi lepte el a park melletti füves, földes parkolókat.

Az időjárás katasztrofális helyzetet teremtett. A parkolók feláztak és az autók moccanni sem tudtak. A koncert 23 óráig tartott, de még hajnali 4-kor is sűrű sorokban várakoztak az amúgy feltűnően nyugalmas rajongók.

A probléma az volt, hogy a felázott talajon sok autó megsüllyedt, a sár bokáig ért, és hiába tolták ki a kátyúból a kocsit, amikor megint meg kellett állni a dugó miatt, ismét elsüppedtek a kerekek. Sötét volt, ömlött az eső, és hatalmas sár borította a parkolókat. Ennek ellenére alig lehetett dudaszót hallani, mindenki a maga módját várt türelmesen 4-5-6 órát. Volt, aki aludt, és várta a megmentő traktort, mások zenét hallgattak, a többiek pedig ettek-ittak. Gond volt a higiéniával is, bár a sötétben mindenki nyugodtan végezhette kis vagy nagy dolgát, mások nem látták, legfeljebb csak érezték az orrukkal...

A koncert előtt, alatt és után 105 rendőr, valamint 400 biztonsági őr volt szolgálatban. Ők igazán nem tehettek róla, hogy ilyen helyzet alakulat ki, barátságosak voltak, németül, illetve angolul is segítettek. Mindenesetre a szombaton rajtoló, Svájccal közösen rendezendő labdarúgó Európa-bajnokság előtt nem volt sikeres az osztrákok nagy tömeget megmozgató "evakuálási" akciója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását