2024. április 19. - Emma

Ki a reklámokkal az iskolákból!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nem tartja elfogadhatónak a reklámtörvény tervezett módosítását, amellyel álláspontjuk szerint újabb jogot vonnának el a pedagógusoktól - közölte Kerpen Gábor elnök szerdán az MTI-vel.
2008. június 4. szerda 15:08 - Hírextra
Az érdekvédő közleményében azt írta: megdöbbenéssel tapasztalják, hogy újabb olyan jogot vonnak el a pedagógusoktól egy nem oktatási törvényen keresztül, amellyel eddig védhették a gyermekek érdekeit.

A reklámtörvény tervezett módosítása ugyanis megszüntetné a nevelőtestületek és az intézményvezető formális jogát azzal kapcsolatban, hogy milyen reklám és milyen formában kerülhet az oktatási intézményekbe.

Az Országgyűlés így a reklámtörvényen keresztül módosítja a jövő héten a közoktatási törvényt - erről nem értesítették korában sem a szakmai szervezeteket, és valószínűsíthetően a szülőket sem - írták a közleményben.

A PDSZ elképesztőnek tartja azt, hogy kiterjesztenék a reklámozható tevékenységek körét és teljes mértékben elfogadhatatlannak tartja, hogy a pedagógiai kontroll alól kivonják a gyermekek életét nagy mértékben meghatározó tevékenységet. Ezzel újabb lehetőségtől fosztják meg a nevelőtestületet és az igazgatót - közölte a szakszervezeti vezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását