2024. április 25. - Márk

Cannavarót műteni kell

Biztosan kihagyja a szombaton kezdődő osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságot Fabio Cannavaro, a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.
2008. június 3. kedd 11:50 - Hírextra
A Real Madrid 34 éves klasszisa a csapat hétfői edzésén ütközött Giorgio Chiellinivel, és szenvedett bokaszalag-szakadást.

"Fabio Cannavarónak el kell búcsúznia a kontinensviadaltól" - olvasható az olasz szövetség hivatalos honlapján.

A szerencsétlenül járt futballistát meg kell műteni, a beavatkozásra várhatóan Bécsben kerül sor, így Cannavaro a torna ideje alatt, ha csak jelenlétével is, de segítheti társait.

A 116-szoros válogatott helyére Roberto Donadoni szövetségi kapitány Alessandro Gamberinit, a Fiorentina 26 éves védőjét hívta be. A csapatkapitányi karszalagra Gianluigi Buffon, a Juventus hálóőre, valamint Gennaro Gattuso, az AC Milan középpályása a legnagyobb esélyes.

Cannavaro a 2006-os németországi világbajnokságon a Squadra Azzurra egyik legjobbja volt, így abban az évben átvehette a legjobb Európában játszó futballistának járó Aranylabdát, valamint a nemzetközi szövetség (FIFA) szavazásán is az élen végzett.

Az olaszok a C jelű "halálcsoportban" szerepelnek Hollandiával, Franciaországgal és Romániával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását