2024. április 25. - Márk

Apácák a pácban Szegeden

Magyarországon már több színház, társulat tűzte műsorára Dan Goggin Apácák című művét, a musicalt az Árnyszínház produkciójában szeptembertől a szegedi közönség is láthatja - közölte Janik László rendező hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen.
2008. június 2. hétfő 23:46 - Hírextra
A Szegeden eredeti címén színpadra kerülő darabban igazán megmutathatja magát az apácákat alakító öt színésznő, Varga T. Zsuzsa, Szilágyi Annamária, Kürtös Petra, Papp Gabriella és Márkus Judit - mondta a színész-rendező a produkcióról tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette: az Apáca-pác legalább két óra igazi, felhőtlen szórakozást ígér majd a közönségnek 9-től 99 éves korig.

Dan Goggin - aki a szöveg mellett a darab zenéjének szerzője is - története a Szent Helén-hegyen álló apácazárdában kezdődik. A nővérek csendes, egyszerű mindennapjait váratlan katasztrófa szakítja meg: amíg öten a szomszédos Mária dombon bingóznak, az otthon maradt nővérek halálos ételmérgezést szenvednek a meggondolatlan Júlia nővér gombalevesétől. Az életben maradottakra vár a feladat, hogy elbúcsúztassák és eltemettessék megboldogult társaikat. A pénz azonban kevés és hiába próbálnak képeslap-árusítással segíteni a helyzetükön, a halottak közül négyen egy hűtőládában várják, hogy a lelkes kis csapat megszerezze a végtisztességükhöz hiányzó összeget. Az életben maradt öt nővér elmegy a közeli színházba, ahol egy showműsor előadásával igyekszik előteremteni a temetéshez szükséges pénzt - foglalta össze a darab cselekményét a rendező.

A jelmezeket Papp Janó tervezi, a darab koreográfusa Kolep Zoltán, a zenei vezető Kovács Gábor lesz.

Az Árnyszínház 2002-ben baráti társaságként jött létre, olyan produkciók bemutatására, amelyek koncepcionális vagy anyagi okokból nem férnek bele a Szegedi Nemzeti Színház műsorába. A közönség előadásukban láthatott egy Baka-Babits estet, bemutatták Mrozek Emigránsok című darabját, valamint Alonso Alegría Kötélen a Niagara felett című művét - közölte Janik László.

Az Árnyszínház gondozza a 8x80 projektet is, amely során Verne Gyula 80 nap alatt a Föld körül című regényéből készül musical a világhálón - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását