2024. május 9. - Gergely

Izgalmak után drámai végjáték

Nem indult zökkenőmentesen az öttusa VB negyedik napja. A férfi döntőkre némi árnyék vetült azzal, hogy a Puskás Ferenc Stadion Szoborparkjában lévő medence kilyukadt és az éjszaka folyamán az összes víz elfolyt belőle. Így programváltozás volt a mai dönt
2008. június 1. vasárnap 17:46 - Malina Adrienn
17:40 - Horváth sérülése

Rendben lezajlott az úszás, a medence megtelt vízzel, pontban akkor, amikor szükség volt rá.
A negyedik tusa során Fülep Sándor is felzárkózott az élcsoporthoz. A papírformának megfelelően a hazaiak közül Marosi Ádám úszott a leggyorsabban, 1:58.73 perccel ért célba. A futás előtt a címvédő Horváth a második helyen állt, de kiújult a selejtezős vívás során elszenvedett sérülése, így az első méterek után gyakorlatilag bicegve kocogott, majd Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány lehívta őt a pályáról. Ezzel elúszott nem csak Horváth, de a csapat éremszerzési esélye is, de megelőzték a nagyobb bajt, egy súlyos sérülés kialakulását.

Egyéniben az orosz Ilja Frolov győzött, második lett a cseh David Svoboda, s harmadikként zárt a fehérorosz Jahor Lapo. Legjobb magyarként Fülep Sándor hetedik lett. Marosi a 19., Balogh a 23., Horváth pedig a 36. helyen végzett.

15:12 - Lovaglás után, de még úszás előtt


Felborított program ide vagy oda, jól teljesítettek a magyarok a lovas tusán. Jean-Maxence Berrou nyerte meg, másodikként Balogh Gábor, harmadikként pedig Horváth Viktor zárt. Berrou és Balogh is 1172 pontot kapott, a francia jobb idejével került az élre. Horváth egy másodperccel a szintidőn kívül ért be, így 1168 ponttal gazdagodott. Fülep Sándor két rontással (1144), Marosi Ádám pedig három hibával (1112) ment végig a pályán.

Ez az eredmény azt jelenti, hogy Horváth Viktor és a csapat is a második helyen áll három szám után a világbajnokságon.

11:54 - Lesz-e víz?

A nehézségek ellenére jól alakul a verseny, ami a magyarokat illeti. Az első technikai számot – lövészet – követően az egyéniben induló Fülep Sándor nyert 190 körrel. A csapatok között pedig a Balogh Gábor, Horváth Viktor, Marosi Ádám összetételű magyar trió szerezte a legtöbb pontot. Ide tartozik, hogy a mivel a selejtezőből csak három nemzet - a magyar, az orosz és az ukrán - került be teljes létszámmal a fináléba, gyakorlatilag már biztos, hogy ma sem maradunk érem nélkül.



A második szám során – vívás – ugyan visszacsúsztunk, így a magyar csapat jelenleg a harmadik helyen áll. Egyéniben Horváth Viktor pozíciója a legkedvezőbb, ő a hetedik. A címvédő jól vívott, 21 győzelemmel és 14 vereséggel 904 pontot gyűjtött, ezzel a 17. helyről tizet lépett előre. A másik három magyar gyengén szerepelt a második számban, Fülep 15/20-as (760), Marosi 13/22-es (712), Balogh pedig 11/24-es (664) győzelem/vereség mutatóval zárt. Fülep 28., Marosi 32., Balogh pedig 36. lett. Horváth ötödikként zárta a második tusát.

Az uszoda „balesete” miatt mindenképpen programváltozásra kerül sor, a vívás után nem az úszás, hanem a lovaglás következik. A sportág történetében ezúttal a lovas tusa megelőzi a vizes számot. Bejött a jóslat, hogy történelmi lesz ez a világbajnokság, bár attól tartok a szervezők nem ilyen eseményre számítottak.



Amennyiben sikerül időben feltölteni a Szoborparkban lévő medencét, a lovaglás után az úszás az eredeti helyszínen kerül lebonyolításra. Ha nem, akkor a BVSC Szőnyi úti uszodája várja a mezőnyt. A BKV és Nemes Gábor úr segítségének köszönhetően rendőri felvezetéssel különbuszok szállítják majd a vb résztvevőit, valamint igény szerint a közönséget a BVSC uszodájába.

A csapatvezetők többsége elfogadta a versenybíróság döntését a program módosításról, akadtak azonban olyanok, akik nehezményezték ezt. Ők azt javasolták, hogy keressenek másik uszodát, illetve felvetették, hogy várják meg, amíg feltöltődik a medence. A lovaglást követően 15 órakor kerül(het) sor az úszásra. Várjuk a folytatást. A televízió mindenesetre szent dolog, és ennek a sportágnak szüksége van a közvetítésre. A döntésben sok múlik ezen.

Az új időpontok:

12.00 – pályabemutató
12.20 - lósorsolás
12.40 - melegítés
13. 00 – az első lovas rajtja
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását