2024. március 29. - Auguszta

Még van remény

Az öttusa VB harmadik napja, egyben a női mezőny döntője. Illusztris vendég látogatta meg az eseményt, Albert monaco-i herceg jött megtekinteni a lányok küzdelmeit. A tegnapi nap krónikájához tartozik, hogy mind a négy magyar férfi induló ott lesz a vasá
2008. május 31. szombat 12:17 - Malina Adrienn
Horváth Viktor, Balogh Gábor, Marosi Ádám és az egyéniben szereplő Fülep Sándor is biztosította részvételét a legjobbak között. Ezúttal még annyit sem kellett izgulni, mint előző nap a nők selejtezőben, mindegyik hazai versenyző egyenletesen jól szerepelt, így a futásra valamennyien kedvező helyzetbe kerültek, és a zárószámban meg is őrizték pozíciójukat.

A világbajnoki címvédőt, Horváth Viktor értékelte a selejtező történéseit, és persze kicsit előbbre is tekintett.

Ott vagy a vasárnapi döntőben, milyen érzésekkel feküdtél le tegnap este?

Nagyon elégedett vagyok, és örülök, hogy már a selejtező során viszonylag jó eredményt értem el. Szerencsére egész jó vívással kezdtem, és ez megnyugtató volt. Az úszás során is próbáltam igyekezni, abban most ennyi volt. A lövészetnél is nyugodt voltam, összeszedett, és próbáltam koncentrálni, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el. Verseny közben már azt éreztem, hogy ezt csak én ronthatom el.

A futás során már mennyire tartalékoltál a vasárnapi döntőre?

Ott már lehetett, főleg, hogy volt előnyöm a kieső emberekkel szemben. Csak annyit adtam ki magamból, amennyi feltétlenül szükséges volt. A futásnál nekem csak be kellett szépen érni, ezt teljesítettem is. Remélem, hogy vasárnap is ilyen jól megy majd, akkor már élesben.

Milyen eredményt vársz magadtól?

Ha hasonló jó eredményeket tudnék produkálni, mint a selejtező során, akkor már elégedett lennék. Ez egy nagyon jó felkészülés az olimpiára, persze ezzel nem szeretném lekicsinyíteni a világbajnokság rangját. Ha minden jól megy, ahogy én tervezem, akkor az eredményben is meg fog mutatkozni.

Ma reggel 7:30.kor kezdődött a női döntő. A 36 fős mezőnyben ott van Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Tóth Adrienn és az egyéniben érdekelt Gyenesei Leila. A döntőben hat csapat szerepelhet teljes létszámban, a magyar mellett a brit, a fehérorosz, az orosz, a litván és a lengyel.

Jelenleg túl vannak a lövészeten, és a víváson, de hátra van még az úszás, a lovaglás, és a futás. A magyarok közül Tóth Adrienn lőtt a legjobban. A hazai csapat legfiatalabb tagja 182 körig (1120 pont) jutott, ezzel hatodikként várhatta a vívást. Az olimpiai bajnok, háromszoros vb-aranyérmes Vörös Zsuzsanna a selejtezőben elért 167 körön lényegesen javított, 177 kört (1060) hozott össze, de számára ez sem jó teljesítmény. A legpontosabban a fehérorosz Anna Arhipenka célzott, 194 körös (1264) produkcióval nyerte a számot.

Kulcsár Antal szövetségi kapitány a két szám után nem nevezhető boldog embernek. A lövészetben egyedül Tóth Adrienn teljesítménye adott okot az örömre, a többiek az átlagnál rosszabbul teljesítettek. A vívásban sem azt nyújtották, ami a valódi tudásuk lenne, de ez még nem jelent semmit. Készülünk az úszásra és remélem, hogy az utolsó három számban - úszás, lovaglás, futás – sikerül ledolgozni a hátrányunkat – mondta a szövetségi kapitány. 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását