2024. április 27. - Zita

A maffiózónak jut máj

Négy japán maffiózón, köztük egy bandavezéren hajtottak végre májátültetést a Los Angeles-i egyetemi klinikán. A műtétetekre egy olyan időszakban került sor, amikor több százan haltak meg transzplantációra várva - írta internetes oldalán a Los Angeles Tim
2008. május 31. szombat 11:26 - Hírextra
A májátültetéseket egy neves sebész, Ronald W. Busuttil végezte 2000 és 2004 között, de az esetről csak most beszélt egy neve elhallgatását kérő bennfentes. Az operációkra olyan években került sor, amikor az adatok szerint évi több mint száz beteg halt meg májátültetésekre várva - írta csütörtökön a Los Angeles Times.

Semmi nem utal arra, hogy akár a klinika, akár a sebész ismerte volna a pácienseket, akiknek szoros kapcsolataik voltak a japán maffiával, a jakuzával. Az esetre reagálva a kórház és Ronald W. Busuttil is azt nyilatkozta, hogy nem erkölcsileg ítélik meg a betegeket, hanem egészségi állapotuknak megfelelően orvosi kezelésben részesítik őket.

Az amerikai transzplantációs szabályok egyébként nem tiltják, hogy külföldi páciensek vagy bűnözők részesüljenek szervátültetésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását