2024. május 5. - Györgyi

Tizenkilencedszer Szupermaraton

A megszokott időben, október 19. és 23. között, immár 19. alkalommal rendezik meg a Samsung Bécs-Budapest szupermaratonit, amelynek történetében negyedszer ejtik útba a résztvevők Pozsonyt is.
2008. május 30. péntek 13:58 - Hírextra
Az eseményt felvezető idei első sajtótájékoztatón Nagy Sándor, a szervező bizottság elnöke hangsúlyozta: a viadal fejlődésére jellemző, hogy első alkalommal, 1990-ben még csak 308 indulót számláltak, addig legutóbb a résztvevők száma megközelítette az ezret. Kiemelte a verseny politikai küldetését is: a futófesztivál ugyanis az országok közötti békés együttműködésre kiemelten jó példát szolgáltat.

Az elnök azt is elmondta, hogy a váltók száma 160-ra nőtt, és ezzel a viadal lehetőségeinek határára jutott. Arról is szólt, hogy a napi szintidőket kénytelenek csökkenteni, mert tudomásul kell venni, hogy ez egy kimondottan profiknak szóló rendezvény. A szerényebb képességű futókat az eseményt kísérő programokon látják szívesen. Egyébként futva, kerékpárral és görkorcsolyával is lehet teljesíteni a verseny 321 km-es távját.

Most Pozsony főterére is bevezetik a futókat, ez egészen speciális hangulatot adhat, és ami a budapesti befutót illeti: a megszokott Felvonulási tér helyett idén először a Széchenyi fürdőnél lesz a cél.

Szóba került az is, hogy 2009-től Bécs-Pozsony-Bécs evezős versenyt is életre kívánnak hívni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását