2024. április 25. - Márk

Pedagógusnap

Az idén 56. alkalommal ünneplik június első vasárnapján Magyarországon a pedagógusnapot és köszöntik az oktatásban dolgozókat; az oktatási tárca vezetője a mostani ünnep alkalmából Teleki Blanka-díjat alapított a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó
2008. május 30. péntek 08:15 - Hírextra
Magyarországon 1952 júniusa óta köszöntik a pedagógusokat, ekkor adták át először a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak.

Az oktatási tárca közlése szerint a 2007/2008-as tanévben összesen 196.132 pedagógus állt a katedrára.

Közoktatásban foglalkoztatott főállású pedagógusok száma a 2007/2008-as tanévben 173.756, a felsőoktatásban pedig összesen 22.376 pedagógus dolgozik.

Az idei pedagógusnap alkalmából a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó pedagógusok eredményes nevelő-oktató munkájának, fejlesztő tevékenységének elismeréseként Teleki Blanka-díjat alapított az oktatási tárca vezetője.

A miniszter legfeljebb 100 pedagógus részére adományozza a díjat, amellyel 300 ezer forint adóköteles jutalom, adományozást igazoló okirat, és Cséri Lajos szobrászművész plakettje jár.

A szaktárca a pedagógusnap alkalmából azokat a tanárokat, akik életpályájukkal fejezték ki elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett, Eötvös József-díjjal, míg a kiemelkedő kollégiumi pedagógiai munkát Tessedik Sámuel-díjjal jutalmazza.

A pedagógusnapi ünnepség a fővárosban június 3-án, kedden lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását