2024. május 5. - Györgyi

A világ legritkább rinocérosza képekben

A világ legritkább rinocéroszát kapta lencsevégre a WWF. Ám a nőstény orrszarvú - melyet borja is követett - azonnal nekiment a kamerának, így az felborult. Az állatokat a kihalás fenyegeti, mindössze 60-70 egyed él még természetes élőhelyén. A WWF szóviv
2008. május 29. csütörtök 10:54 - Hírextra
Rachmat Hariyadi, a WWF Indonézia projekt vezetője szerint a mozgásérzékelő kameracsapdák igen hasznos módjai az állatok megfigyelésének saját életterükben.

Stephen Hogg, szintén a WWF kutatója - aki megtervezte a rejtett kamerákat - azt mondta, még mindig rejtély számára, miért támadta meg az eszközt a rinocérosz. "A kamera elleni támadás még mindig összezavar minket, mivel speciális infravörös fényeket használtunk a megvilágításra a készülékek tervezésénél, hogy ne ijesszük el az állatokat, amikor a kamera aktiválódik" - mondja a kutató.

A jávai rinocéroszok mindössze két helyen élnek, az Ujung Kulong Nemzeti Park ad otthont a teljes populáció 90 százalékának. A kutatók mindent megtesznek, hogy még egy jávai rinocérosz szaporító csoportot hozzanak létre, és a parkból néhány egyedet áttelepítsenek egy másik, megfelelő élőhelyre.

Ez segítene megelőzni az állatok betegség vagy természeti katasztrófa miatti kihalását.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását